Ervaringen van cliënten

“De begeleiding door Paula in een voor mij moeilijke tijd heeft mij veel opgeleverd. Ik heb meer inzicht gekregen in (reactie-)patronen die ik in mijn leven heb ontwikkeld.

Door ervaringsoefeningen en gesprekken heb ik geleerd om in lastige situaties meer bij mijn gevoel te komen. En om te kunnen kiezen om op een ‘gezondere’ manier te reageren. Minder ‘moeten’ en meer bewust zijn van mijn behoeften en grenzen.

De kracht van Paula is dat ze heel goed kan luisteren en observeren, met al haar zintuigen. Ze heeft een heel heldere analyse en liefdevolle handen.”

Vrouw, 56 jaar, Culemborg

Vrouw, 40 jaar, Culemborg

Toen ik bij Paula begon, voelde ik me een schim van mezelf. In het begin vond ik het prettig om me op te kunnen trekken aan haar energie. Maar gelukkig prikte ze daar snel doorheen en moest ik echt aan de bak. Met haar ondersteuning, compassie, humor en ook openhartigheid kon ik met andere ogen naar mezelf en mijn situatie gaan kijken.

Ik leerde weer contact te maken met de stevigheid die ik zó kwijt was, maar echt nog wel in me had. Ik ben erg blij met de ontmoeting met Paula!”

“Paula gaf me de ruimte om mijn gevoelens te uiten, maar wist me daarbij wel uit te dagen om verder te gaan. Dat kon ook doordat de setting er één was van vertrouwen en ik me vrij voelde.

Ik ben van origine vrij rationeel aangelegd. Door haar zijn emoties en gevoelens voor mij weer in waarde gestegen en blijken ze waardevolle signalen. Met ratio alleen mis ik veel informatie.”

Man, 46 jaar, Maurik

Vrouw, 40 jaar, Culemborg

“Voor mij heeft de haptotherapie, en in het bijzonder Paula als therapeut, betekend dat ik mezelf en mijn gevoelens beter kan accepteren. Ik ben mij altijd heel bewust van mijn gevoelens, maar ik interpreteer deze heel snel en had er ook veel negatieve oordelen over. Daardoor ontstond vaak verwarring over wie of wat ik eigenlijk ben en wat ik werkelijk wil. Soms identificeerde ik me met mijn gevoel en soms met het oordeel over mijn gevoel, en dan raakte ik het contact kwijt met wie ik ben.

Doordat Paula zo’n duidelijke, maar wel zachte en accepterende focus heeft op ‘Mijn Persoonlijke Waarneming In Het Moment’ is het voor mij nu makkelijker om gevoelens toe te laten en te accepteren.

Het is voor mij duidelijker geworden wat ik zelf doe met de gevoelens die er in mij zijn. Door me daar bewuster van te zijn raak ik minder snel in verwarring en voel ik me steviger.”

“Na enkele afspraken heeft het me ruimte om anders met zaken om te gaan. De sfeer en benadering zijn zeer prettig en ontspannen”

Vrouw, 47 jaar, Beusichem

Vrouw, 45 jaar, Culemborg

“Door de haptonomie van Paula ben ik geleerd meer ruimte voor mezelf te creëren, voor mezelf op te komen.

Ik ben er steviger door geworden en dat gaf me het zetje in de rug dat ik nodig had om de stap te nemen: ik heb mijn baan opgezegd, ben met een opleiding én een eigen onderneming gestart.”

"Een jaar na de CVA van mijn man, was ik emotioneel de weg kwijt. Na een jaar lang in de overlevingsstand te hebben geleefd om alles draaiende te houden kon ik niet meer bij mijzelf en mijn gevoel komen. Om blokkades weg te nemen, koos ik voor haptonomie en kwam ik bij Paula in de praktijk.

De gesprekken met Paula en de behandelingen waren voor mij een openbaring. Ik heb ervaren hoe essentieel voelen is en leerde weer te luisteren naar mijn lichaam. Hierdoor kreeg ik weer verbinding met mijn gevoel en kon ik met een heldere blik naar de toekomst kijken. Net wat ik nodig had om met goede moed mijn leven weer positief vorm te gaan geven."

Vrouw, 52 jaar, Culemborg

praktijkruimte

Praktijkgegevens

Telefoon: 06 231 891 22
E-mail: info@paulagroeneveld.nl

Godfried Bomansstraat 2
4103 WR Culemborg

Registraties

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Geregistreerd docent bij CRKBO

Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders (VHZB)