Paula Groeneveld (1968)

Pasfoto Paula Groeneveld 2017

Motivatie

In mijn werk raakt het me steeds opnieuw wanneer mensen de moed hebben om de processen van hun leven aan te gaan en trouw te zijn aan zichzelf in contact met de ander.

Wij mensen zijn geneigd zijn om veel met ons verstand op te lossen. Dat kan een handige weg zijn, maar vaak is het denken niet toereikend. Je loopt vast, ondanks je snappen of je hebt de indruk dat je meer uit het leven kunt halen. In je gevoel, je voelend vermogen zit veel informatie. Je gevoelens zijn je eerste drijfveer. Het is waardevol om daar verstand van te krijgen want je leert jezelf kennen en het geeft je nieuwe mogelijkheden.

Mijn fascinatie voor de balans tussen voelen en denken en mijn wens om een verdere verdiepingsslag te maken, brachten mij bij de studie haptonomie en haptotherapie.

Docent bij Vakopleiding Haptonomie

Naast mijn werk als haptotherapeut, coach en zwangerschapsbegeleider ben ik hoofddocent bij de post-HBO Vakopleiding Haptonomie Synergos. De afwisseling in het werken individueel en met groepen geeft me veel voldoening.

Kennis en ervaring die ik opdoe in het werken met groepen gebruik ik in de individuele sessies en vice versa. Daarnaast zorgt het docentschap ervoor dat ik samen met mijn collega-docenten het vak blijf aanscherpen en vernieuwen.

Mijn stijl

Mijn stijl van begeleiding kenmerkt zich door samen onderzoeken en ontdekken. Ik luister naar je, verdiep, leg verbanden en neem initiatief in het aan de oppervlakte brengen van patronen in je voelen, denken en je doen. Hierbij ervaren mensen mij als vertrouwenwekkend, warm, met humor en stevig.

Mijn nadruk ligt op het ervaren in het hier en nu, waarbij het niet gaat over goed of fout, maar over de kwaliteiten en de valkuilen die patronen die je je hebt eigen gemaakt met zich mee brengen. Ervaringen en inzicht hierin stimuleert om in beweging te komen.

Curriculum Vitae

praktijkruimte

Praktijkgegevens

Telefoon: 06 231 891 22
E-mail: info@paulagroeneveld.nl

Godfried Bomansstraat 2
4103 WR Culemborg

Registraties

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Geregistreerd docent bij CRKBO

Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders (VHZB)