Zwangerschapsbegeleiding

zwangerschapshaptonomie

Ben je in verwachting?

De Praktijk voor haptotherapie biedt begeleiding voor zwangeren en hun partner. Hierbij kan je kiezen uit de volgende begeleiding:

 

Haptotherapie bij zwangerschap begeleidt je wanneer je je angstig, somber of ongelukkig voelt tijdens je zwangerschap. De begeleiding helpt je (en je partner) om contact te maken met je gevoelens en emoties, met je veranderende lichaam en met je kindje in je buik. Hierdoor krijg je weer vertrouwen in jezelf, in het vermogen van je lijf en in de samenwerking met je partner en het kindje in je buik.

 

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding biedt jou en je partner de tijd en de rust om stil te staan bij de band tussen jullie en het kindje in je buik. Je leert je hoe je ruimte kan maken voor het groeiende kindje in je buik en hoe je het kindje het beste kunt dragen. Jullie bereiden je voor op de bevalling. Je leert hoe je de pijn van de bevalling kunt opvangen en optimaal je vermogen kunt inzetten voor de bevalling.

In tegenstelling tot de meeste vormen van zwangerschapsbegeleiding is het geen groepsbegeleiding, maar een individuele begeleiding.

 

Persoonlijk en op maat

In de begeleiding stem ik af op jullie persoonlijke behoeften en ervaringen. Iedereen heeft verwachtingen, gedachten en gevoelens bij het krijgen van een kindje. Deze kunnen heel mooi zijn, maar kunnen ook pijnlijk, verdrietig of angstig zijn. In de begeleiding is ruimte voor deze verwachtingen en gevoelens.

Je partner heeft een actieve rol, daarom is het heel waardevol als hij of zij erbij is. Het is geen verplichting. Als je geen partner hebt, kun je alleen komen, of met iemand waar je je prettig bij voelt.

praktijkruimte

Praktijkgegevens

Telefoon: 06 231 891 22
E-mail: info@paulagroeneveld.nl

Godfried Bomansstraat 2
4103 WR Culemborg

Registraties

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Geregistreerd docent bij CRKBO

Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders (VHZB)