Haptonomie voor jongeren

haptotherapie jongeren 3

Veel veranderingen

Voor jongeren verandert er veel in korte tijd. Je lichaam en je hersenen groeien en veranderen. Je gaat anders naar je ouders kijken en je ontwikkelt je in de omgang met vrienden en vriendinnen.

In sommige situaties voel je je groot en sterk en in andere situaties kan je je onzeker en kwetsbaar voelen. Misschien ben je op zoek naar wie je bent of heb je voorbeelden van hoe je wilt worden, maar kan je hier ook wat in verstrikt raken.

Je baalt soms van je ouders, maar je hebt ze ook nodig. Vriendschappen kunnen vertrouwd zijn, maar ook onzeker maken. Hoor ik er bij? Vinden ze me leuk? En als je verliefd bent kan je angst voelen om afgewezen te worden. En naast al dit alles is er ook school, met huiswerk, toetsen, leerkrachten.

Met al deze ontwikkelingen kan je op sommige terreinen wat vast lopen of behoefte hebben aan een steuntje in de rug. Misschien heb je last van onzekerheid, angst, faalangst, stress of sombere gevoelens.

Wie ben ik ?

Haptonomie kan je helpen om jezelf wat beter te leren kennen en te snappen en te ontdekken hoe je met situaties om kunt gaan. Naast praten om je gedachten en gevoelens wat meer te begrijpen kunnen we ook dingen doen, zodat je op dat moment ervaart wat je denkt en voelt en hoe je er mee om gaat. Bijvoorbeeld, hoe voelt het als je op een grote bal gaat zitten, of op een boksbal gaat slaan.

Als je wilt kan je een of beide ouders meenemen, of een ander persoon waar je je vertrouwd bij voelt.

En, heel belangrijk, niets moet. Alles doen we in afstemming met elkaar. Het is jouw ontdekkingstocht naar jezelf, waar ik je graag in ondersteun en begeleid, zodat je je weer wat prettiger en steviger kunt gaan voelen.

praktijkruimte

Praktijkgegevens

Telefoon: 06 231 891 22
E-mail: info@paulagroeneveld.nl

Godfried Bomansstraat 2
4103 WR Culemborg

Registraties

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Geregistreerd docent bij CRKBO

Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders (VHZB)